Psykoterapian hinnat

Kuva: Katja Helena Photography

Hinnat voimassa 31.12.2024 asti. Hinnat tarkistetaan vuosittain. FitMind pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.

Yksilöpsykoterapia 18 vuotta täyttäneille nuorille ja aikuisille vastaanotolla ja videon välityksellä Viivi-etäterapiapalvelun kautta. Psykoterapia on terveydenhuollon palvelu, minkä myynnistä ei suoriteta arvonlisäveroa.

Arviointikäynnit / tutustumistapaamiset 105 € / 45 min. Kela ei korvaa tutustumistapaamista.

Omakustanteinen psykoterapia:
105 € / 45 min
210 € / 90 min

Kelan kuntoutuspsykoterapia:
100 € / 45 min, josta Kelan korvaus 57,60 €, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää 42,40 € 

200 € / 90 min, josta Kelan korvaus 2 x 57,60 eli 115,20, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää 84,80 €

Kirjallinen lausunto 113€:
Kelan kuntoutuspsykoterapiapalaute 113 €, josta Kelan korvaus 22,71 € ja asiakkaan omavastuuosuus 90,29 €. Laaditaan yleensä kerran vuodessa jokaista Kelan kuntoutuspsykoterapian vuotta kohden. Omakustanteisessa psykoterapiassa lausunto laaditaan erikseen sovitusti.

Käyntimaksu sisältää terapiakäynnin lisäksi hoidossa tarvittavat kirjalliset materiaalit kuten harjoitukset ja konsultaatioyhteydenpidon muihin hoitotahoihin. Kirjalliset lausunnot, kuten Kelan palautteet ja muut erikseen sovittavat lausunnot laskutetaan erikseen edellä mainitun hinnan mukaan. Kelan kuntoutuspsykoterapiassa lausunto/palaute laaditaan kerran vuodessa. 

Psykoterapian käyntimäärät:

  • Omakustanteinen lyhytpsykoterapia 5-20 käyntiä
  • Omakustanteinen pidempi psykoterapia sopimuksen mukaan
  • Kelan kuntoutuspsykoterapiassa enintään 80 käyntiä vuodessa. Tuki myönnetään vuodeksi kerrallaan ja yhteensä enintään 3 vuodeksi. Lisätietoa tästä linkistä.
  • HUSn palvelusetelipsykoterapioissa HUS kustantaa terapian.
    Lyhyt palvelusetelipsykoterapia 10-20 käyntiä ja pitkä 40 käyntiä vuodessa. Pitkä palvelusetelipsykoterapia myönnetään vuodeksi kerrallaan ja se voi kestää enintään kolme vuotta. Lisätietoa tästä linkistä.

Maksuihin liittyviä käytäntöjä:

Maksu suoritetaan laskulla. Maksuaika on 7 vuorokautta. Laskutus- ja kantalisä 6 € per lasku sisältää laskutuksen ja Kanta-palvelun. Laskutus tapahtuu yleensä kerran kuukaudessa. Tapaamisen voi peruuttaa omakustanteisissa ja Kelan kuntoutuspsykoterapiassa maksutta viimeistään 48h ennen sovittua aikaa ja HUSn palvelusetelipsykoterapiassa maksutta viimeistään 24h ennen sovittua aikaa. Tämän jälkeen tapahtuvat ajan peruutukset maksutta vain sairastapauksissa lääkärintodistuksella. Mikäli peruutus tulee edellä mainittuja 24h ja 48h aikoja myöhemmin eikä asiakkaalla ole näyttää sairaslomatodistusta peruuntuneesta ajasta, menee maksu asiakkaalta. Kela ja HUS eivät korvaa peruuntuneita psykoterapiatapaamisia.