Psykoterapian hinnat

Kuva: Katja Helena Photography

Tiedot päivitetty 4.1.2024

Yksilöpsykoterapia 18 vuotta täyttäneille nuorille ja aikuisille vastaanotolla ja videon välityksellä Viivi-etäterapiapalvelun kautta. Psykoterapia on terveydenhuollon palvelu, minkä myynnistä ei suoriteta arvonlisäveroa.

Arviointikäynnit 105 € / 45 min

Omakustanteinen psykoterapia 105 € / 45 min

Kelan kuntoutuspsykoterapia 100 € / 45 min, josta Kelan korvaus 57,60 € / 45 min, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää 42,40 € / 45 min.

Kirjallinen lausunto 90 €

Pidemmät tapaamiset (esimerkiksi altistusten yhteydessä) hinnoitellaan käytetyn ajan mukaan. Käyntimaksu sisältää terapiakäynnin lisäksi hoidossa tarvittavat kirjalliset materiaalit ja konsultaatioyhteydenpidon muihin hoitotahoihin.

Psykoterapian käyntimäärät:

  • Omakustanteinen lyhytpsykoterapia 5-20 käyntiä
  • Omakustanteinen pidempi psykoterapia sopimuksen mukaan
  • Kelan kuntoutuspsykoterapiassa enintään 80 käyntiä vuodessa. Tuki myönnetään vuodeksi kerrallaan ja yhteensä enintään 3 vuodeksi. Lisätietoa tästä linkistä.
  • HUSn palvelusetelipsykoterapioissa HUS kustantaa terapian.
    Lyhyt palvelusetelipsykoterapia 10-20 käyntiä ja pitkä 40 käyntiä vuodessa. Pitkä palvelusetelipsykoterapia myönnetään vuodeksi kerrallaan ja se voi kestää enintään kolme vuotta. Lisätietoa tästä linkistä.

Maksuihin liittyviä käytäntöjä:

Maksu suoritetaan laskulla. Maksuaika on 7 vuorokautta. Laskutus- ja kantalisä 6 € per lasku sisältää laskutuksen ja Kanta-palvelun. Laskutus tapahtuu yleensä kerran kuukaudessa. Tapaamisen voi peruuttaa omakustanteisissa ja Kelan kuntoutuspsykoterapiassa maksutta viimeistään 48h ennen sovittua aikaa ja HUSn palvelusetelipsykoterapiassa maksutta viimeistään 24h ennen sovittua aikaa. Tämän jälkeen tapahtuvat ajan peruutukset maksutta vain sairastapauksissa lääkärintodistuksella. Mikäli peruutus tulee edellä mainittuja 24h ja 48h aikoja myöhemmin eikä asiakkaalla ole näyttää sairaslomatodistusta peruuntuneesta ajasta, menee maksu asiakkaalta. Kela ja HUS eivät korvaa peruuntuneita psykoterapiatapaamisia.

Hinnasto on voimassa toistaiseksi ja hinnat tarkistetaan vuosittain. FitMind pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.