Psykoterapian hinnat

Kuva: Katja Helena Photography

Tiedot päivitetty 16.12.2021

Yksilöpsykoterapia 18 vuotta täyttäneille nuorille ja aikuisille vastaanotolla ja videon välityksellä Viivi-etäterapiapalvelun kautta. Psykoterapia on terveydenhuollon palvelu, minkä myynnistä ei suoriteta arvonlisäveroa.

Ensimmäinen arviointikäynti 95 € / 45 min

Psykoterapia (Kelan tukema ja omakustanteinen) 95 € / 45 min, josta Kelan korvaus 57,60 € / 45 min, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää 37,40 € / 45 min. Pidemmät tapaamiset (esimerkiksi altistusten yhteydessä) hinnoitellaan käytetyn ajan mukaan. Käyntimaksu sisältää terapiakäynnin lisäksi hoidossa tarvittavat kirjalliset materiaalit, mahdolliset lausunnot ja konsultaatioyhteydenpidon muihin hoitotahoihin.

Psykoterapian käyntimäärät:

  • Omakustanteinen lyhytpsykoterapia 5-20 käyntiä
  • Omakustanteinen pidempi psykoterapia sopimuksen mukaan
  • Kelan kuntoutuspsykoterapiassa enintään 40-80 käyntiä vuodessa. Tuki myönnetään vuodeksi kerrallaan ja yhteensä enintään 3 vuodeksi. Lisätietoa tästä linkistä.
  • HUSin ostopalvelupsykoterapiassa HUS kustantaa terapian.
    Lyhyt ostopalvelupsykoterapia 10-20 käyntiä ja pitkä 40 käyntiä vuodessa. Pitkä ostopalvelupsykoterapia myönnetään vuodeksi kerrallaan ja se voi kestää enintään kolme vuotta. Lisätietoa tästä linkistä.

Maksuihin liittyviä käytäntöjä:

Maksu suoritetaan laskulla. Maksuaika on 7 vuorokautta, ellei muusta erikseen sovita. Laskutuslisä 6 € / lasku sisältää laskun ja Kanta-palvelun. Laskutus tapahtuu yleensä kerran kuukaudessa. Tapaamisen voi peruuttaa maksutta viimeistään 24h ennen sovittua aikaa, tai tämän jälkeen sairastapauksissa lääkärintodistuksella, muutoin peritään normaali maksu. Kela ja HUS eivät korvaa peruuntuneita psykoterapiatapaamisia.

Hinnasto on voimassa toistaiseksi ja hinnat tarkistetaan vuosittain. FitMind pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.