Annina

Kuva: Katja Helena Photography

Olen psykoterapeutti ja valmentaja. Toteutan psykoterapiaa kognitiivisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian viitekehyksistä käsin. Erityisosaamisalueitani ovat mindfulness-pohjainen työskentely, hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), dialektinen käyttäytymisterapia, myötätuntokeskeinen työskentely sekä sensomotorisen psykoterapian lähestymistapa.

Arvojani työssäni ovat läsnäolo, myötätunto, kannustus, luottamuksellisuus ja asiantuntijuus. Suhtaudun jokaiseen asiakkaaseen arvokkaana, yksilöllisenä ja inhimillisenä ihmisenä, jolla on yksilöllinen elämäntarina ja oppimishistoria, mikä on vaikuttanut ajankohtaisten ongelmien ja haasteiden syntyyn ja ylläpysymiseen. Tavoitteeni psykoterapeuttina on auttaa asiakasta kehittämään itsetuntemustaan, muuttamaan ongelmallista käyttäytymistään ja siihen vaikuttavia tekijöitä, elämään arvojensa mukaista ja aktiivista elämää, parantamaan selviytymis- ja toimintakykyään sekä lievittämään kärsimystään. Tavoitteeni valmentajana on auttaa asiakasta parantamaan terveyttään, hyvinvointiaan, kuntoaan ja toimintakykyään asiakkaan arvojen suuntaisesti.

Työskentelen mm. stressin ja ahdistuneisuuden (pelkojen, sosiaalisen jännittämisen, pakko-oireiden, paniikkihäiriön, traumaperäisen stressihäiriön, yleistyneen ahdistuneisuuden), masennuksen, syömishäiriöiden, kehonkuvan häiriöiden, uupumuksen, tunnesäätelyn vaikeuksien, ihmissuhdeongelmien, ongelmapelaamisen sekä painonhallintaongelmien parissa. Valmennustehtävissä lähestyn terveyttä, hyvinvointia ja hyvää kuntoa kokonaisvaltaisesta näkökulmasta huomioiden asiakkaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin asiakkaan kanssa tehdyn yksilöllisen valmennussopimuksen mukaisesti.

Työkokemus

Minulla on kokemusta erilaisten psykiatristen häiriöiden ja psykologisten ongelmien arvioimisesta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä hoitamisesta kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmin vuodesta 2008 lähtien. Olen toiminut alkoholi- ja peliongelmien ehkäisyn ja hoidon projekteissa järjestösektorilla mm. projektikoordinaattorin, asiakastyön koordinaattorin, avohoidon ja nettiterapian terapeutin tehtävissä. Vuodesta 2013 alkaen minulla on ollut psykoterapian yksityisvastaanotto ensin osa-aikaisesti ja psykoterapiaopintojeni alaisena sekä syksystä 2015 lähtien kokoaikaisesti laillistettuna psykoterapeuttina. Personal trainerina aloitin 2014 ja ravintovalmentajana 2015. Näitä ennen olen toiminut muun muassa psykologisen henkilöarvioinnin asiakaspalvelu- ja arviointitehtävissä, tutkimusassistenttina sekä lastentarhanopettajan tehtävissä. Lisäksi olen työskennellyt vuosina 2004-2020 sivutoimisesti ryhmäliikuntaohjaajana, ryhmäliikuntaohjaajien valmentajana sekä kouluttajana.

Akateeminen pohjakoulutus

 • Valtiotieteiden maisteri. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia ja psykiatria. Valmistuin Helsingin yliopistosta 2010.
 • Valtiotieteiden kandidaatti. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia, psykiatria ja kasvatustieteet. Valmistuin Helsingin yliopistosta 2008.

Ammatillinen täydennyskoulutus

 • Psykoterapeutti (ylempi erityistaso), Tampereen yliopisto ja Suomen käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistys SKY ry. Valmistuin 2015 Valviran hyväksymäksi laillistetuksi psykoterapeutiksi. Toimin myös Kelan kuntoutuspsykoterapeuttina sekä HUSin palvelusetelipsykoterapeuttina. Terapiasuuntauksena on kognitiivinen käyttäytymisterapia.

Muu täydennyskoulutus

 • Mindfulness-ohjaaja (Mindfulness-Based Stress-Reduction, MBSR), Center for Mindfulness. Valmistuin 2019.
 • Sensomotorinen psykoterapia, taso 1/3. Sensorimotor Psychotherapy Institute. Valmistuin 2019.
 • Kliinisen käyttäytymisanalyysin erikoistumiskoulutus (aiheina mm. hyväksymis- ja omistautumisterapia, dialektinen käyttäytymisterapia ja funktionaalis-analyyttinen psykoterapia), Tampereen yliopisto. Valmistuin 2015.
 • Ongelmapelaajien erityisohjaaja (Gambling Counselor), Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulu. Valmistuin 2011.

Liikunnan ja ravitsemuksen koulutukset

 • Lisensoitu Ravintovalmentaja, Trainer4You, Espoo 2015
 • Lisensoitu Personal Trainer, Trainer4You / EHFA, Espoo 2015
 • Lisensoitu Kuntosalivalmentaja, Trainer4You, Espoo 2014
 • Lisensoitu Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You, Espoo 2014
 • Aerobic-ohjaaja, FAF Finland ja CMS Finland, Helsinki 2005
 • Yleisurheilu-ohjaaja, Suomen urheiluliitto ry., Helsinki 2002

Muut

 • Ylioppilas, Mäkelänrinteen urheilulukio, Helsinki 2002

Vapaa-aika

Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa (juoksua, pyöräilyä, voimaharjoittelua, joogaa, luonnossa kävelyä), meditoin säännöllisesti, kuuntelen musiikkia, luen, opiskelen, vietän aikaa läheisten ihmisten kanssa ja matkustelen.

Asiakaspalaute 3 vuoden psykoterapian yhteistyöstä:

“Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”
– Antoine de Saint-Exupery

”Kiitollisena kolmen vuoden terapiamatkasta haluan lämpimästi suositella FitMindin psykoterapiaa. Psykoterapeutti Anninan tavassa työskennellä korostuu aito välittäminen ja myötätunto asiakkaan haasteita kohtaan. Asiakas tulee nähdyksi, kuulluksi ja kunniotetuksi juuri sellaisena kuin on. Kokemuksensa ja ammattitaitonsa avulla Annina suunnittelee yhdessä asiakkaan kanssa hoidon tavoitteet sekä keinot niiden saavuttamiseksi. Anninan työskentelytapaa kuvaavat ehdoton luottamuksellisuus, lämpö, hyväksyminen ja inhimillisyys. Vuorovaikutus on läsnäolevaa ja omistautuvaa. Annina osaa kannustaa ja nähdä valoa pimeässäkin. Hän katsoo asioita sydämen viisaudella ja vankalla asiantuntemuksella. Hän on mitä parhainta matkaseuraa kohti asiakkaan omien arvojen mukaisia tavoitteita ja mielekästä elämää!”

Asiakaspalaute 20 tapaamisen lyhytpsykoterapian yhteistyöstä:

”Psykoterapiasta on ollut minulle suuri hyöty. Mielestäni Annina on erittäin ammattitaitoinen, kuunteleva, joustava, auttava, asiakkaan tarpeet huomioiva, kannustava, iloinen ja ihminen, kenen kanssa oli miellyttävä keskustella :)”