Annina

Kuva: Katja Helena Photography

Olen 37-vuotias psykoterapeutti ja valmentaja. Toteutan psykoterapiaa kognitiivisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian viitekehyksistä käsin. Erityisosaamisalueitani ovat mindfulness-pohjainen työskentely, hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), dialektinen käyttäytymisterapia, myötätuntokeskeinen työskentely sekä sensomotorisen psykoterapian lähestymistapa.

Arvojani työssäni ovat läsnäolo, myötätunto, kannustus, luottamuksellisuus ja asiantuntijuus. Suhtaudun jokaiseen asiakkaaseen arvokkaana, yksilöllisenä ja inhimillisenä ihmisenä, jolla on yksilöllinen elämäntarina ja oppimishistoria, mikä on vaikuttanut ajankohtaisten ongelmien ja haasteiden syntyyn ja ylläpysymiseen. Tavoitteeni psykoterapeuttina on auttaa asiakasta kehittämään itsetuntemustaan, muuttamaan ongelmallista käyttäytymistään ja siihen vaikuttavia tekijöitä, elämään arvojensa mukaista ja aktiivista elämää, parantamaan selviytymis- ja toimintakykyään sekä lievittämään kärsimystään. Tavoitteeni valmentajana on auttaa asiakasta parantamaan terveyttään, hyvinvointiaan, kuntoaan ja toimintakykyään asiakkaan arvojen suuntaisesti.

Työskentelen mm. stressin ja ahdistuneisuuden (pelkojen, sosiaalisen jännittämisen, pakko-oireiden, paniikkihäiriön, traumaperäisen stressihäiriön, yleistyneen ahdistuneisuuden), masennuksen, syömishäiriöiden, kehonkuvan häiriöiden, uupumuksen, tunnesäätelyn vaikeuksien, ihmissuhdeongelmien, ongelmapelaamisen sekä painonhallintaongelmien parissa. Valmennustehtävissä lähestyn terveyttä, hyvinvointia ja hyvää kuntoa kokonaisvaltaisesta näkökulmasta huomioiden asiakkaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Työkokemus

Minulla on kokemusta erilaisten psykiatristen häiriöiden ja psykologisten ongelmien arvioimisesta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä hoitamisesta kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmin vuodesta 2008 lähtien. Olen toiminut alkoholi- ja peliongelmien ehkäisyn ja hoidon projekteissa järjestösektorilla mm. projektikoordinaattorin, asiakastyön koordinaattorin, avohoidon ja nettiterapian terapeutin tehtävissä. Vuodesta 2013 alkaen minulla on ollut psykoterapian yksityisvastaanotto ensin osa-aikaisesti ja psykoterapiaopintojeni alaisena sekä syksystä 2015 lähtien kokoaikaisesti laillistettuna psykoterapeuttina. Personal trainerina aloitin 2014 ja ravintovalmentajana 2015. Näitä ennen olen toiminut muun muassa psykologisen henkilöarvioinnin asiakaspalvelu- ja arviointitehtävissä, tutkimusassistenttina sekä lastentarhanopettajan tehtävissä. Lisäksi olen työskennellyt sivutoimisesti vuodesta 2004 lähtien ryhmäliikuntaohjaajana ja vuodesta 2013 alkaen ryhmäliikuntaohjaajien valmentajana sekä kouluttajana.

Akateeminen pohjakoulutus

 • Valtiotieteiden maisteri. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia ja psykiatria. Helsingin yliopisto 2010.
 • Valtiotieteiden kandidaatti. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia, psykiatria ja kasvatustieteet. Helsingin yliopisto 2008.

Ammatillinen täydennyskoulutus

 • Psykoterapeutti (ylempi erityistaso), Tampereen yliopisto ja Suomen käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistys SKY ry. 2015. Terapiasuuntauksena kognitiivinen käyttäytymisterapia.

Muu täydennyskoulutus

 • Mindfulness-ohjaaja (Mindfulness-Based Stress-Reduction, MBSR), Center for Mindfulness 2019.
 • Sensomotorinen psykoterapia, taso 1. Sensorimotor Psychotherapy Institute, 2019.
 • Kliinisen käyttäytymisanalyysin erikoistumiskoulutus (aiheina mm. hyväksymis- ja omistautumisterapia, dialektinen käyttäytymisterapia ja funktionaalis-analyyttinen psykoterapia), Tampereen yliopisto 2015.
 • Ongelmapelaajien erityisohjaaja (Gambling Counselor), Diakonia-ammattikorkeakoulu, Helsinki 2011.

Liikunnan ja ravitsemuksen koulutukset

 • Lisensoitu Ravintovalmentaja, Trainer4You, Espoo 2015
 • Lisensoitu Personal Trainer, Trainer4You / EHFA, Espoo 2015
 • Lisensoitu Kuntosalivalmentaja, Trainer4You, Espoo 2014
 • Lisensoitu Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You, Espoo 2014
 • Aerobic-ohjaaja, FAF Finland ja CMS Finland, Helsinki 2005
 • Yleisurheilu-ohjaaja, Suomen urheiluliitto ry., Helsinki 2002

Muut

 • Ylioppilas, Mäkelänrinteen urheilulukio, Helsinki 2002

Vapaa-aika

Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa (juoksua, spinningiä, voimaharjoittelua kuntosalilla, joogaa, luonnossa kävelyä), meditoin säännöllisesti, kuuntelen musiikkia, luen, opiskelen, vietän aikaa läheisten ihmisten kanssa ja matkustelen.