Yritystiedot

Psykoterapeutti ja valmentaja

Annina Aaltonen on valtiotieteiden maisteri ja sosiaalipsykologi, ylemmän erityistason psykoterapeutti (Valvira, Kela), personal trainer, kuntosalivalmentaja, hyvinvointi- ja ravintovalmentaja. Hän toteuttaa psykoterapiaa kognitiivisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian viitekehyksistä käsin. Psykoterapia on taitovalmennustyyppistä työskentelyä ja Aaltosen erityisosaamisalueina ovat mindfulness-pohjaiset menetelmät, hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), myötätuntokeskeinen työskentely sekä dialektisen käyttäytymisterapian menetelmät. Aaltonen työskentelee mm. ahdistuneisuuden (pelkojen, sosiaalisen jännittämisen, pakko-oireiden, paniikkihäiriön, traumaperäisen stressihäiriön, yleistyneen ahdistuneisuuden), masennuksen, syömishäiriöiden, kehonkuvan häiriöiden, uupumuksen, tunnesäätelyn vaikeuksien, ihmissuhdeongelmien, ongelmapelaamisen sekä painonhallintaongelmien parissa. Valmennustehtävissä Aaltonen lähestyy hyvinvointia kokonaisvaltaisesta näkökulmasta huomioiden asiakkaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin. Palvelut on suunnattu henkilöille, jotka haluavat edistää terveyttään ja hyvinvointiaan, arjessa jaksamistaan, kehittää fyysistä kuntoaan, muuttaa kehonkoostumustaan tai painoaan. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin.

Työkokemus

Aaltosella on kokemusta erilaisten psykiatristen häiriöiden ja psykologisten ongelmien arvioimisesta, ohjauksesta ja neuvonnasta sekä hoitamisesta kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmin vuodesta 2008 lähtien. Hän on toiminut alkoholi- ja peliongelmien ehkäisyn ja hoidon projekteissa järjestösektorilla mm. projektikoordinaattorin, asiakastyön koordinaattorin, avohoidon ja nettiterapian terapeutin tehtävissä. Vuodesta 2013 alkaen Aaltosella on ollut psykoterapian yksityisvastaanotto. Personal trainerina Aaltonen aloitti 2014 ja ravintovalmentajana 2015. Aiemmin Aaltonen on toiminut muun muassa psykologisen henkilöarvioinnin asiakaspalvelu- ja arviointitehtävissä, tutkimusassistenttina sekä lastentarhanopettajan tehtävissä. Lisäksi Aaltonen on työskennellyt sivutoimisesti vuodesta 2004 lähtien ryhmäliikuntaohjaajana ja vuodesta 2013 alkaen ryhmäliikuntaohjaajien valmentajana/laadunvalvojana sekä kouluttajana. Aiemmat työtehtävät liikunnan parissa ovat yleisurheilukoululaisten ryhmän ohjaajan tehtävistä.

Koulutus ja tutkinnot

Akateemiset tutkinnot ja täydennyskoulutus

 • Kliinisen käyttäytymisanalyysin erikoistumiskoulutus (aiheina mm. hyväksymis- ja omistautumisterapia, dialektinen käyttäytymisterapia ja funktionaalis-analyyttinen psykoterapia), Tampereen yliopisto 2015.
 • Psykoterapeutti (ylempi erityistaso), Tampereen yliopisto ja Suomen käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistys SKY ry. 2015. Terapiasuuntauksena kognitiivinen käyttäytymisterapia.
 • Ongelmapelaajien erityisohjaaja (Gambling Counselor), Diakonia-ammattikorkeakoulu, Helsinki 2011.
 • Valtiotieteiden maisteri, Helsingin yliopisto 2010. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia ja psykiatria.
 • Valtiotieteiden kandidaatti, Helsingin yliopisto 2008. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia, psykiatria ja kasvatustieteet.

Kurssimuotoinen koulutus

 • Lisensoitu Ravintovalmentaja, Trainer4You, Espoo 2015
 • Lisensoitu Personal Trainer, Trainer4You / EHFA, Espoo 2015
 • Lisensoitu Kuntosalivalmentaja, Trainer4You, Espoo 2014
 • Lisensoitu Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You, Espoo 2014
 • Aerobic-ohjaaja, FAF Finland ja CMS Finland, Helsinki 2005
 • Yleisurheilu-ohjaaja, Suomen urheiluliitto ry., Helsinki 2002

Muut

 • Ylioppilas, Mäkelänrinteen urheilulukio, Helsinki 2002

Vapaa-aika

Vapaa-aikaa Aaltonen viettää liikunnan, lukemisen, musiikin, matkustamisen sekä perheen ja ystävien parissa. Hän nauttii kuntosalitreeneistä sekä luonnossa juoksemisesta, pyöräilystä ja kävelemisestä. Aaltosella on kilpaurheilutausta juoksun parista. Viimeisen yhdentoista vuoden ajan Aaltonen on ohjannut ryhmäliikuntaa, erityisesti sisäpyöräilyä, lihaskuntotunteja sekä High intensity training -tunteja (HIT). Tärkeänä elämäntapana Aaltosella on Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo erilaisine harjoitteineen.

Tietoja yrityksestä

Yrityksen nimi: Päätoiminimi FitMind Psychotherapies. Sivutoiminimi FitMind Consulting.
Y-tunnus: 2502504-4
ALV-tunnus: FI25025044

Yrityksellä on lakisääteinen potilasvakuutus ja toiminnan vastuuvakuutus Vahinkovakuutusyhtiö If:n kautta.